Aannemersbedrijf Botermans B.V.
PRINT DEZE PAGINA

PROJECTEN

Geluidsisolerende maatregelen Hoge Ham e.o. te Dongen

In opdracht van de gemeente Dongen worden geluidsisolerende maatregelen getroffen op verschillende adressen aan de Hoge- en Lage Ham te Dongen.

Ook hier worden zolder (kamers), kozijnen, ramen en deuren, beglazing en ventilatie systemen aangebracht. Prioritiet heeft het zo min mogelijk overlast veroorzaken naar de bewoners, deze blijven immers tijdens de werkzaamheden in de woning wonen. Daarnaast besteden we hier veel aandacht aan detail omdat sommige woningen op de monumentenlijst voorkomen en in oude staat dienen te blijven. De vergt creativiteit en vakmanschap van onze bouwmeesters!

Opdrachtgever:
Gemeente Dongen
Architect:
Ingenieursbureau Metz B.V.
Bouwperiode:
Juni-Juli 2016

Geluidsisolerende maatregelen Speelhuislaan e.o. te Breda

     In opdracht van de Gemeente Breda worden een 40-tal woningen voorzien van geluidsisolerende maatregelen in de omgeving van het nieuwe station (Speelhuislaan e.o.)

De woningen krijgen veelal een akoestische isolatie op de zolderkamers, er worden nieuwe ramen met dubbele kiersluitingen aangebracht en ook het ventilatiesysteem krijgt aandacht. Gemiddeld zijn we per woning ca 1 week bezig. De bewoners/ eigenaren blijven tijdens de werkzaamheden in de woning wonen. Doel is om zo min mogelijk overlast te veroorzaken tijdens de werkzaamheden. Zo uitzondering is men enthousiast over de getroffen maatregelen. Het maakt dan ook een enorm verschil in geluidsniveau tussen "voor" en "na"! 

Opdrachtgever:
Gemeente Breda
Architect:
Ingenieursbureau Metz B.V.
Bouwperiode:
oktober 2015- oktober 2016

Bouw van een atelier te Gilze

Juist voor aanvang van de zomervakantie is opdracht ontvangen voor de bouw van een atelier voor Ouweland Ontwerp te Gilze. Een bijzonder project met een hoogwaardig architectonisch karakter. Inmiddels zijn de werkvoorbereiding en engineering opgestart. Realisatie binnenkort maar laat nog enige weken op zich wachten.

31-10-2016: 3, 2, 1, start! Vandaag gestart met slopen van de bestaande opstallen. Verder de contour van het nieuwe atelier aangegeven. Opdrachtgeefster en architect wilden nog even bezien of dit de juiste plaats was. Dinsdag zetten we grondwerk uit en woensdag wordt de bekisting geplaatst. Even vaart maken zolang het lekker droog is...

7-11-2016: En vaart is er gemaakt, afgelopen week de bouw uitgezet, de fundering bekist, wapening aangebracht en vervolgens gestort. Geheel volgens plan, kon het in het weekend lekker drogen. 

18-11-2016: Afgelopen week de laatste voorbereidingen getroffen, ankers op hoogte gezet, etc. Daarna kon vrijdag de staalconstructie gesteld worden. Het past allemaal weer perfect. Volgende week de stort van de begane grondvloer voorbereiden.

25-11-2016: Nu het staal was aangebracht konden we deze week de voorbereiding treffen voor het storten van de begane grondvloer. Eerst is de ondergrond geegaliseerd en vervolgens is isolatie aangebracht. Op de isolatie is betonstaal gelegd en vervolgens zijn de installateurs gekomen om vloerverwarming-slangen en electra punten aan te brengen.

Opdrachtgever:
Ouweland Ontwerp
Architect:
van Beijsterveldt & Gommers Architekten
Bouwperiode:
Najaar 2016

Bouw van een woning te Alphen

Juist voor de zomer vakantie is opdracht gekregen tot de bouw van een aanleunwoning te Alphen (N.Br.) Inmiddels is de werkvoorbereiding in volle gang. Zodra een leverdatum van de begane grond vloer bekend is kan tijdig worden gestart met de voorbereidende werkzaamheden. (vermoedelijk week 44-2016)

14-10-2016 2 weken geleden zijn we gestart met de bouw. Na eerst de fundering te hebben bekist en gestort hebben we metselwerk verricht. Afgelopen donderdag is de begane grondvloer geleverd en vandaag zijn de stalen spanten gesteld. Nu zijn we klaar om echt aan de slag te gaan. Komende week meer...

21-10-2016: Dit is lekker vooruit gaan! Begin van de week stelwerk verricht (anders kun je niet netjes metselen) en vervolgens stenen stapelen. Onze ambitieuze bouwmeesters hadden een prachtig doel voor ogen en ondanks de regen aan het begin is het vrijdag toch gelukt.  Nagenoeg alle binnenmuren zijn opgetrokken. Chapeau!

28-10-2016: En als je binnen klaar bent kun je buiten verder... Eerst secuur en met aandacht isoleren. We plakken hier ook de naden af met tape, alles om zoveel mogelijk warmte binnen te houden. En als je dan geisoleerd hebt laten we onze metselmeester los. Resultaat: 1/3 van de buitengevels gereed. 

18-11-2016: Nadat het metselwerk gereed was zijn de timmermeesters gekomen. Eerst hebben zij de houten balklaag van de verdiepingsvloer aangebracht. Daarna muurplaten, gordingen, etc. De kap is nagenoeg afgesteld. Het wachten is op de dakplaten, dan kunnen we het dicht gaan maken.

25-11-2016: Deze week de bijbehorende berging met vellingkant kalkzandsteen gelijmd. Dit soort blokken is een bijzonder goed alternatief voor wie schoonmetselwerk wenst. Je moet er wel de nodige aandacht aan besteden maar het resultaat is er dan ook naar. Verder is de topgevel voorzien van een houtskelet wand waarop later de keralit potdekseldelen zullen worden aangebracht.

15-5-2017: inmiddels is de afbouw van de woning nagenoeg gereed en is er ook duidelijkheid over de te bouwen berging gekomen. Daar zijn we nu dan ook mee bezig. Een bijzondere constructie vanwege het gewenste uiterlijk.  Het moet een hooimijt lijken. Hieronder de 1e constructie foto's.

Architect:
Peter Michielsen Architekt, Baarle-Nassau

Bouw van een bedrijfshal in Riel

Week 36: Aanvang metselwerk bedrijfshal 

Week 35: Laatste metselwerk kantoorgedeelte, aanvang voegwerk 1e fase.

Week 26 t/m 30: Stelwerk en metselwerk van buitengevels aan het kantoorgedeelte

Week 24 t/m 25: Stelwerk en metselwerk van de binnenwanden begane grond en 1e verdieping 

Week 23: Aanstortingen en naden afstorten van de verdiepingsvloeren.

In mei 2016 is gestart met de bouw van een nieuwe bedrijfshal met kantoor voor Installatiebedrijf Denissen te Riel. Simpelweg groeide men uit zijn oude jasje en op de nieuwe locatie kan men efficienter werken dan voorheen.

Opdrachtgever:
Installatiebedrijf Denissen
Bouwperiode:
Mei 2016- December 2016
Bouwsysteem:
Staalconstructie / Traditioneel metselwerk

Nieuwbouw woning te Bavel

Week 47: Afgelopen weken hebben de werkzaamheden noodgedwongen op een lager pitje gestaan. Het wachten is op de 1e verdiepingsvloer. Er wordt inmiddels wel stevig doorgewerkt aan het buitengevel metselwerk zodat dat op hoogte staat mocht de vloer komen.

Week 41: In week 38 is de fundering aangebracht, in week 39 het funderingsmetselwerk. Daarna het rioleringsstelsel van de woning. Vervolgens is de bouw rondom aangekleed en hebben we de begane grondvloer gestort. Vorige week stond in het teken van stelwerk voor de metselaar en deze week zijn onze metselmeesters los gegaan! Dat is te zien, het schiet lekker op. Nog een paar dagen aan het binnenwerk en dan kunnen we met de buitengevels beginnen.

Week 36: Uitvoering van het grondwerk (graafwerk) voor de fundering. 

Week 35: Aanwijzing door de Gemeente Breda van het perceel. Tevens hoogtematen ontvangen. Daarna uitzetten van de bouwmaatvoering voor het grondwerk 

In uitbreidingsplan Daalakkerbos te Bavel wordt een nieuwe woning gebouwd. De start van het project is voorzien begin september 2016.

Opdrachtgever:
Fam.
Architect:
Weyts Architekten
Bouwperiode:
September 2016 - Maart 2017
Bouwsysteem:
Traditioneel